آموزش اصول حسابداری-قسمت سوم
آموزش اصول حسابداری-قسمت سوم : در راستای آموزش حسابداری به تمامی علاقه مندان این رشته، مبنا بر برگزاری سلسله جلسات آموزش اصول حسابداری گردید. در جلسه اول توضیحاتی در خصوص تعاریف، اصول، عوامل ، ورودی و خروجی های سیستم حسابداری و انواع رشته ها و شاخه های حسابداری ارائه شد و به بیانی بیشتر مباحث تئوری این رشته بررسی گردید و در جلسه دوم به موضوعات مفاهیم، فرضیات، قیود، استانداردها، مدل و معادله حسابداری و تهیه تراز نامه پرداخته شد. در جلسه دوم، علاوه بر موضوعات تئوری وارد فاز اجرایی حسابداری نیز شدیم.
در جلسه دوم آموزشی، یاد گرفتیم که تاثیر هر یک از اتفاقات و عملیات مالی بر معادله حسابداری چیست و چگونه می توان آنها را ثبت کرد و سپس مانده گیری و اقدام به تهیه تراز حسابداری که نشان گر صحت ثبت عملیات حسابداری است، نمود.
استفاده از حساب T در حسابداری
پس از آموزش موارد فوق الذکر، حال بایستی بتوانیم عملیات مالی فوق الذکر را در حساب های مربوطه منتقل نماییم و مانده آنها را مشخص نماییم.
به این منظور در فرآیندهای آموزشی حسابداری، از حسابی به نام حساب T استفاده می شود. دلیل نام گذاری آن به این نام، شباهت ظاهری آن به تی انگلیسی است.
برای هر یک از حساب ها، حساب T مستقلی ایجاد نموده و سپس پروسه گردشی هر یک را به حساب خود منتقل و مانده گیری می نماییم و براساس مانده های مذکور، می توانیم حسب توضیحات ارائه شده در خصوص معادله حسابداری، صحت مندرجات را مورد بررسی قرار دهیم.
مطالب ارائه شده در این جلسه آموزشی به شرح زیر می باشد :
- مفهوم حساب
- حساب T
- ثبت معاملات در حساب های T
- مانده گیری حساب ها
پس از فراگیری آموزش های ارائه شده در این فصل، از دانشجوی محترم انتظار می رود که بتواند تمامی مسائل و رخدادهای مالی را تحلیل و اثر هر یک را بر معادله حسابداری بداند و نیز بتواند برای هر یک حسابی مستقل تشکیل داده و پس انتقال عملیات مالی به هر یک از حساب های مربوطه، مانده گیری نماید و بر اساس آن اقدام به تنظیم ترازآزمایشی نموده و صحت عملیات خود را مورد بررسی قرار دهد.
امید است این جلسه نیز، همچون جلسات قبلی بتواند برای شما اثربخش بوده و گامی در راستای افزایش اطلاعات حسابداری شما داشته باشد.